Beszámoló a november passzívház nyílt napokról és a passzívház konfenciáról

Események - 2016. 12. 01. 11:14

2016. november második hétvégéjén került sor a Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok hazai programjaira, a hónap végén Passzívházak és Energiahatékony Épületek címmel rendeztek konferenciát Budapesten. A Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok programsorozatába 2009 óta minden évben bekapcsolódik magyar passzívházas szakmai közönség a Passzívház Magyarország Egyesület szervezésében.

Szerző: Passzívház Magyarország Egyesület

Tovább »

A Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok 2016 hazai programjai. November 11-13. között látogathatók az épületek

Események - 2016. 11. 05. 23:14

Tizenhárom éve hívta életre a német Passivhaus Institut a Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok c. rendezvényt, amelyet ma már a világ számos országában, köztük hazánkban is megrendeznek. Magyarországon a Passzívház Magyarország (PHM, korábban PAOSZ) szervezésében 2009 óta látogathatók előminősített, illetve minősítést szerzett passzívházak.

Tovább »

Passzívházak és Energiahatékony Épületek konferencia és szakkiállítás 2016

Események - 2016. 10. 28. 09:28

Hatodik alkalommal rendezzük meg a hagyományosan év végére időzített Passzívházak és Energiahatékony Épületek szakmai konferenciát Budapesten a Nemzetközi Passzívház Szövetség (iPHA) és a Passzívház Magyarország (PHM) szakmai támogatásával. A 2016. évi konferenciának a Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) ad otthont.

5878_4684_phkonferencia500.jpg

Szerző: PHM

Tovább »

Közel nulla energiás épületek szakmai képzés

Események - 2016. 10. 13. 21:26

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a 2016. október-november hónapokban megrendezésre kerülő KÖZEL NULLA ENERGIÁS ÉPÜLETEK c. szakmai képzésen!

A képzés három interaktív elméleti napból áll. A tanfolyamra jelentkezők számára biztosítjuk a részvétel lehetőségét a Passzívház Nyílt Napokon, ahol a megszerzett tudást gyakorlati tapasztalattal egészíthetik ki. A képzés írásbeli vizsgával zárul.

Szerző: Passzívház Magyarország Egyesület

Tovább »

Magyar passzívházak is kinyitnak a novemberi Nemzetközi Passzívház Nyílt Napokon. Felhívás

Események - 2016. 09. 22. 00:42

FELHÍVÁS

A Passzívházépítők Országos Szövetsége (új nevén Passzívház Magyarország Egyesület) 2009 óta minden évben csatlakozik a nagy sikerű Nemzetközi Passzívház Nyílt Napok programjaihoz.

Várjuk mindazon hazai passzívháztervezésben, -kivitelezésben közreműködők jelentkezését, akik "épületüket" - a passzívház-tulajdonosok, illetve a használók hozzájárulásával - szeretnék megnyitni a látogatók előtt a passzívház nyílt napok keretében.

A jelentkezéseket a nyílt napon bemutatandó passzívház rövid ismertetésével, a látogatókat fogadó programvezető megnevezésével, elérhetőségével, fotómelléklettel, a PHPP-számítás 1. oldalának csatolásával az infopaosz@gmail.com email címen fogadjuk.

A részvételi szándékot kérnénk mielőbb jelezni!

A 2016. november 11-13. között látogatható magyar passzívházak köre folyamatosan bővül, a programról a www.paosz.hu weboldalon minden lényeges információt megtalálnak az érdeklődők.

Budapest, 2016. szeptember 22.

Tovább »

Passzívházat mindenkinek! Bécsben rendezik meg jövőre a 21. Nemzetközi Passzívház Konferenciát

Események - 2016. 06. 28. 22:35

A 21. Nemzetközi Passzívház Konferenciának kivételesen nem német város, hanem az osztrák főváros ad otthont. A 2017-es szakmai seregszemle mottója: Passzívházat mindenkinek!

- Az z osztrák főváros kiemelkedő eredményeket ért el az energiahatékony építésben, nagy elkötelezettje a passzívház-technológiának - fogalmazott dr. Wolfgang Feist fizikusprofesszor, a német Passzívház Intézet alapító-igazgatója, a passzívház-szabvány megalkotója.

Szerző: PAOSZ

Tovább »

Közel nulla energiás épületek szakemberképzés - Gyakorlati modul záróvizsgával

Események - 2016. 06. 06. 12:03

A közel nulla energiás épületek kivitelezésére fókuszáló új képzési programot négy ország - Ausztria, Magyarország, Románia és Svájc - közreműködésével dolgozták ki a szakemberek a CertCraft program keretében. A képzés célja, hogy felkészítse a kivitelezésben közreműködő szakembereket a közel nulla energiás épületek megvalósítására.

A 2016. június 8-án tartandó gyakorlati modul a három napos elméleti képzést zárja. Célja, hogy az új építésben és felújításban érdekelt építtetők megismerkedhessenek a közel nullaenergiás építés gyakorlatával a passzívházépítők tapasztalatain keresztül. A bemutató nap nyitott és díjmentes, előzetes regisztrációhoz kötött.

A képzésben résztvevők számára vizsgával zárul a tanfolyam.

Szerző: PAOSZ

Tovább »

Az energiaforradalmár németek után USA és Kína is átállna a passzívházépítésre. A 20. Nemzetközi Passzívház Konferencia

Események - 2016. 04. 28. 01:12

Innovatív, fokozottan energiahatékony, fenntartható építéstechnikai megoldásokat ismertettek tapasztalt passzívház szakértők a Nemzetközi Passzívház Konferencián és Szakkiállításon; a 20. jubileumi rendezvénynek Darmstadt adott otthont 2016. április 20-24. között.

Nyitókép: A világ első passzívháza, Darmstadt. Fotó: Passzívház Intézet, Németország

A világ első passzívháza, Darmstadt. Fotó: Passzívház Intézet, Németország

Szerző: PAOSZ

Tovább »

Szeptember végén indul a Minősített Passzívháztervező Képzés 10. évfolyama - Nemzetközileg elismert képesítés szerezhető

Események - 2015. 09. 10. 18:16

2015. szeptember 25-én indul a Nemzetközi Minősített Passzívháztervező képzés 10. évfolyama Budapesten. A Magyarországon 2011-ben bevezetett, 9 önálló modulból és gyakorlati műhelymunkából álló szakképzés végén nemzetközileg elismert minősített passzívház tervező, illetve minősített passzívház tanácsadó végzettség szerezhető vizsga útján.

Szerző: PAOSZ

Tovább »

Véget ért a 19. Nemzetközi Passzívház Konferencia

Események - 2015. 04. 21. 09:23

2015. április 17-19. között rendezték meg Lipcsében a 19. Nemzetközi Passzívház Konferenciát. A rendezvényen Szekér László, a PAOSZ elnöke képviselte hazánkat, s a passzívházas szakmai szervezetet. A rendezvényt nagy érdeklődés kísérte idén is, sokan érkeztek Kínából és más távoli országokból. Debütált az új minősítési rendszer, amely integrálja a megújuló forrásokat, és ez lehetővé teszi, hogy a jövőben a passzívház legyen a "közel nulla" energiaigényű épületek alapja. Rengeteg új termékkel, passzívház-komponenssel lehetett találkozni a konferenciát kísérő kiállításon, közel száz előadást hallhattak a konferencia résztvevői. Részletes képes beszámolóval jelentkezünk hamarosan.

Szerző: PAOSZ

Tovább »

Szakmai partnereink/Our partners

passivhaustagung2017

5267_PHI.jpg

8777_iPHA.JPG

6219_2565_EnergiePlanerTeam4907_logo_ept.png

Minősített Passzívház Tervező képzés

6495_PHAR.png

4675_logo.JPG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...