Darmstadtban tartják áprilisban a 20. Nemzetközi Passzívház Konferenciát

Nemzetközi hírek - 2016. 03. 01. 18:25

2016. április 20-24. között kerül megrendezésre a 20. Nemzetközi Passzívház Konferencia. Az évente más-más német városban megtartott szakmai seregszemlének idén Darmstadt ad otthont. Darmstadt tekinthető a passzívház-technológia szülővárosának: itt épült meg 25 éve az első passzívház prof. dr. Wolfgang Feist közreműködésével, a passzívház-elmélet kidolgozójával. A városban működik továbbá a világ első Passzívház Intézete. Az intézet fontos szakmai szerepet tölt be; őrködik a technológia alkalmazásának tisztasága felett, számon tartja világ minősített passzívházait, nemzetközi szakember-adatbázist működtet, komoly kutatási és fejlesztő munkát végez.

Szerző: PAOSZ

- Amikor 25 évvel ezelőtt Darmstadtban megépült az első passzívház, a projekt csak egy kísérlet volt. Mára bebizonyosodott, hogy az építési szabvány jelentősen hozzá tud járulni az energiahatékonysági célok eléréséhez; passzívház-technológiával a felhasznált fűtési energia akár 90 százalékkal is mérsékelhető. Egyre több településen vezetik be építési előírásként a passzívház szabványt; a technológiával megvalósítható az ún. klímabarát építés, amely az Európai Unió számára is kiemelt stratégiai kérdés és megoldandó feladat.

A 2016-os jubileumi passzívház konferencián jó pár olyan új innovatív épületet mutatnak be, melyek megfelelnek a Passzívház Plusz és Passzívház Prémiumként ismert minősítési kategóriáknak; közös jellemzőjük, hogy megújuló energiaforrások integrálásával energiát is képesek előállítani.A 20. Nemzetközi Passzívház Konferenciát is számos szakmai program kíséri: szakkiállítás, workshopok, oktatási programok, épületlátogatások.

A konferencia weboldala >>

Szakmai partnereink/Our partners

passivhaustagung2017

5267_PHI.jpg

8777_iPHA.JPG

6219_2565_EnergiePlanerTeam4907_logo_ept.png

Minősített Passzívház Tervező képzés

6495_PHAR.png

4675_logo.JPG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...