Épülnek új passzívházak Magyarországon? Van jövője a technológiának?

Sajtófigyelő - 2014. 03. 24. 14:31

Hány passzívház épült eddig hazánkban? Milyen épülettípusok ezek? Van jövője a technológiának? Hol képzik a "passzívházas" szakembereket? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ a Green Press összeállítása.

Szerző: PAOSZ

Hány minősített passzívház van Magyarországon?

Sokan kíváncsiak erre. A válasz: kevesebb, mint ahány valóban eléri a passzívház-minőséget, mivel nem minden passzívházat minősítenek. Miért nem minősítenek minden passzívházat? Ennek egyik oka, hogy az építtetőnek nem fontos a papír, azaz a tanúsítvány, nem akar plusz költségeket. A minősítési eljárás menetéről a Green Press Blog korábbi összeállítása ad részletes információkat >>

A tudatos építtető ideális esetben olyan szakembereket választ, akik nemcsak megfelelő szaktudással, képesítéssel bírnak, hanem tapasztalattal is rendelkeznek: közreműködtek már passzívház tervezésében, kivitelezésében, így szakértelmük garanciát ad arra, hogy az építészeti tervek, az energetikai méretezések, számítások pontosak, és a kivitelező is jó munkát végez. Passzívház tervezésekor, építésekor különösen fontos az egyes szakágak, munkafolyamatok összehangolása - sok apróságon el lehet csúszni. (Kivitelezésnél alapelvárás, hogy a légtömörség és a hőhídmentesség teljesüljön.)

A minősített passzívházaknak van egy nemzetközi online adatbázisa, ez a Passivhaus-Datenbank, melyet a Passivhaus Dienstleistung GmbH, a Passivhaus Institut (Passzívház Intézet, Darmstadt), az iPHA (Nemzetközi Passzívház Szövetség), valamint az IG Passivhaus Deutschland együttesen működtet. Az adatbank webes felülete a közelmúltban újult meg. Jelenleg 2877 épület látható az oldalon a világ minden pontjáról, vagyis elenyészően kevés ahhoz képest, hogy a világ passzívházállományát 40-45 ezerre teszik (a Passivhaus Institut becslése).

Tovább a teljes cikkre >>

Szakmai partnereink/Our partners

passivhaustagung2017

5267_PHI.jpg

8777_iPHA.JPG

6219_2565_EnergiePlanerTeam4907_logo_ept.png

Minősített Passzívház Tervező képzés

6495_PHAR.png

4675_logo.JPG

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...